Η εταιρεία μας, σε συνεργασία με την “Ηλιάτορας ΙΚΕ” (www.iliatoras.eu), ολοκλήρωσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ συνολικής ισχύος 240 kW. Οι εργασίες διήρκεσαν λίγο περισσότερο από ένα μήνα, από τις 17 Μαΐου 2024 έως τις 25 Ιουνίου 2024, καλύπτοντας μια έκταση 1.500 τ.μ. στην ταράτσα του καταστήματός μας στην Ανθούσα.

Αυτή η στρατηγική πρωτοβουλία ενισχύει τη δέσμευση της εταιρείας “Κυπριώτης” για την ενσωμάτωση των αρχών του ESG (Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Διακυβέρνησης) στην εταιρική πολιτική μας. Η εταιρεία μας τοποθετεί τη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της, αποφέροντας σημαντικά οφέλη τόσο στο οικονομικό όσο και στο περιβαλλοντικό πεδίο.

Τα περιβαλλοντικά οφέλη από την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Ανθούσα είναι τα εξής:

Μείωση Εκπομπών CO2

Η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος των 240 kW επιτρέπει στην εταιρεία “Κυπριώτης” να μειώσει την εξάρτησή της από μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμβάλλοντας στη σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO₂). Εκτιμάται ότι το σύστημα θα μειώσει τις εκπομπές CO₂ κατά περίπου 240.000 κιλά ετησίως, βάσει μέσων εκτιμήσεων για την παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

Διάσωση Δέντρων

Για να αντισταθμιστεί η ποσότητα CO₂ που μειώνεται μέσω των φωτοβολταϊκών, είναι χρήσιμο να κατανοήσουμε πόσα δέντρα θα χρειάζονταν για την απορρόφηση αυτής της ποσότητας CO₂. Ένα ενήλικο δέντρο μπορεί να απορροφήσει περίπου 22κιλά CO₂ το χρόνο. Έτσι, το σύστημα των 240kW θα ισοδυναμούσε με την απορρόφηση περίπου 10.909κιλών CO₂ ετησίως, δηλαδή η ποσότητα που θα απορροφήσουν περίπου 1.000 δέντρα.